Beranda » Pakej Percutian Medan

Pakej Percutian Medan

pakej percutian medan berastagi, melancong ke medan, pakej percutian medan, lawatan medan, medan travel agent

Pakej Percutian Medan – Assalamualaikum tuan/puan semua! Salam percutian dari Indoland Travel sebuah syarikat pelanconga berlesen di bandar Medan.

Pada artikel kali ini, kami aka menerengkan kepada Anda mengenai maklumat bercuti ke Medan dan lawatan ke Tasik Toba.

Syarikat Indoland Travel menyediakan Pakej Pelancongan murah untuk meneroka keindahan semulajadi Medan dan lawatan popular.

Pakej Percutian Medan adalah penawaran untuk bercuti ke badar Medan Indonesia, sebagaimana penawaran percutian ke Padang, Surabaya, Bandung dan Paket Wisata Medan

Untuk memilih pakej percutian Medan, Sila klik pada tajuk di bawah. Anda akan di arahkan ke pakej pelancongan Medan yang telah anda pilih dengan penjelasan yang lebih terperinci dengan aturcara percutian dan gambar tempat lawatan yang telah kami sertakan.

 

Senarai Pakej Percutian Medan Lake Toba Popular

 

Pakej Lawatan Medan 2 Hari 1 Malam

Pakej Lawatan Medan Tasik Toba 2 Hari 1 Malam

Pakej Lawatan Medan Tasik Toba 3 Hari 2 Malam

Pakej Lake Toba Dari Silagit Airport 3 Hari 2 Malam

Pakej Lawatan Medan Tasik Toba 4 Hari 3 Malam

Percutian Meda Lake Toba Dari Silagit Airport 4 Hari 3 Malam

Pakej Lawatan Medan Tasik Toba  Taman Simalem Resort 4 Hari 3 Malam

Pakej Lawatan Medan Tasik Toba 5 Hari 4 Malam

 

Senarai Tempat Lawatan Dalam AturcaraPercutian Medan Lake Toba

 

Bandar Medan

Badar Medan adalah capital tow dari pada North Sumatera Province. Medan menjadi pintu masuk bagi para pelancong yang ingin bercuti ke Medan.

Medan merupakan salah satu diantara destinasi percutian yang menjadi pilihan utama pelancong dari pada Malaysia, kerana bandar ini juga merupakan syurganya untuk aktiviti Shopping.

 

Tebing Tiggi

Bandar Tebing Tinggi adalah bandar kecil yang biasa dilalui oleh pelancong yang akan bercuti ke Parapat Tasik Toba.

Bandar ini berjarak kurang lebih 2 jam dari bandar Medan, pelancong biasanya akan dibawa singgah untuk membeli dodol, kripik ubi dan pisang.

Bandar ini juga terkenal dengan sebutan bandar Lemang – sebuah makanan sedap terbuat dari pulut. Sepanjang jalan anda akan menjumpai penjual lemang bakar.

 

Pematang Siatar

Setelah melewar bandar Tebing Tinggi kite akan lalui bandar besar nombor 2 di Medan yakni bandar Pematang Siantar.

Bandar yang satu ini biasanya menjadi tempat untuk makan tengah hari bagi para pelancong sebelum tiba di bandar Parapat.

Biasanya ketika sampai di bandar ni syarikat Percutian Di Medan akan membawa para pelancong menuju PATTEN SHOP untuk membeli cake Tang-tang, Ting-ting, Tong-tong, Teng-teng, Ping-pong, Pang-pang dan lain-lain.

 

Bandar Parapat

Bandar Parapat adalah kawasan tujuan utama para pelancong yang ingin meneroka keindahan Tasik Toba. Karena di bandar Parapat inilah Tasik Vulkanik terbesar di Asia Tenggara berada yakni Tasik Toba.

Pelancong yang bercuti ke Medan tentunya akan bermalam di bandar Parapat ini, dan esok harinya akan meneroka keindahan pulau Samosir.

 

Pulau Samosir

Pulau Samosir adalah sebuah pulau ditengah Tasik Toba yang ramai dikunjungi pelancong dari berbagai negara di dunia.
Untuk dapat Samapi ke pulau ni, Anda boleh menaiki public boat dari bandar Parapat yang telah ada terjadwalkan Setipa harinya.

 

Taman Simalem Resort

Taman Simalem Resort adalah sebuah destinasi menarik dan terpopuler di Medan, tempat ni menjadi lokasi terbaik untuk meneroka Tasik Toba dari ketinggian.

Taman Simalem Resort juga merupakan sebuah hotel berbintang lima dengan suasana alam semulajadi yang indah dan memukau.

Resort ni sangat best bagi pasangan yang baru kawin sebagai tempat honeymoon. Tempatnya juah dari kebisingan dan hiruk pikuk keramaian.

 

Bandar Berastagi

Bandar Berastagi adalah bandar sejuk yang berada di tanah Karo. Bandar ni ditempati majoriti oleh suku Batak Karo.

Pelancong yang bercuti ke Medan manglah akan melawat bandar satu ni, sebab disanalah 2 volcano berada dan juga tempat sayur mayur ditanam.

 

Bagi tuan/Puan yang ingin meneroka keindahan alam semualajadi dan ingin aktiviti shopping di bandar Medan sila pilih lapangan terbang KUALANAMU INTERNATIONAL AIRPORT – Pakej Medan.

Semua pelancong yang ingin bercuti ke Medan boleh menggunakan lapangan terbang ni sebagai pintu masuk ke Medan Travel Agent.

Selain lapangan terbang KUALANAMU AIRPOT, ade satu lagi lapangan terbang yakni SILANGIT INTERNATIONAL AIRPORT – Pakej Medan Dari Silangit.

Kedua lapangan terbang ni berada di kawasan Percutian Medan Sumatera Utara dan memiliki kelebihan masing-masing Lake Toba Tour.

Kelebihan lapangan terbang KUALANAMU INTERNATIONAL AIRPOT adalah sangat dekat dengan bandar Medan – Percutian Medan.

Anda hanya memerlukan masa dalam 20 minit sahaja untuk bertolak dari lapangan terbang menuju bandar Medan Tour Package.

Lapangan Terbang Silangit mempunyai kelebihan juga yakni sangat dekat ke Parapat – Lawatan Tasik Toba, kurang lebih 2 jam sahaja dengan menaiki kreta, lpelancong dah boleh sampai Kat Tasik Toba, Parapat.

Berapa Cost Bercuti Ke Medan

Terdapat banyak syarikat Percutian murah di bandar Medan yang menawarkan pakej Cuti Medan dan Lake Toba Tour Price.

Cost Pakej Lawatan Medan yang diberikan oleh syarikat pelancongan disana juga sangatlah berpatutan, sehingga Tuan/Puan tak perlu risau.

Salah satu syarikat Percutian yang menawarkan Pakej Lawatan Murah ke Medan dan Tasik Toba adalah INDOLAND Travel.

Jika tuan/puan nak Melancong ke Medan sila hubungi nombor talipon Pakej Medan Indonesia dan WhatsApp kami di +6285361601061

# Bagikan informasi ini kepada teman atau kerabat Anda

Kontak Kami

Apabila ada yang ditanyakan, silahkan hubungi kami melalui kontak di bawah ini.