Beranda » Melancong Ke Medan

Melancong Ke Medan

pakej percutian medan, melancong ke medan, bercuti ke medan

Melancong ke Medan Indonesia – Indonesia adalah negara jiran tetangga daripada Malaysia. Indonesia merupakan sbuah negara yang menarik untuk dikunjungi.

Indonesia merupakan negara kepulauan (archipelago country) yang terbigger di dunia yang terletak di antara benua Australia dan Asia serta antara Samudera India dan Samudera Fasifik.

Banyak sangat bandar yang mempunyai tarikan menarik yang boleh anda jadikan sebagai destinasi bercuti bersama family atau bersama kawan-kawan tersayang.

Salah satu bandar di Indonesia yang ramai dikunjungi oleh banyak pelancong dari berbagai negara adalah bandar Medan.

Medan adalah capital town dari pada north Sumatera province, juga merupakan bandar terbesar nomor tiga di Indonesia setelah Jakarta dan Surabaya.

Medan juga menjadi bandar yang fleksibel tanpa ada kegaduhan antar warganya, pelbagai suku boleh kite dapatkan disini, yakni suku Melayu, suku Jawa, Suku Padang, Suku Aceh, Suku Batak, China dan juga ada India.

Semua suku itu hidup rukun dan bersahabat menjadi bagian daripada bangsa Indonesia yang hidup tanpa ada perbejaan yang mencolok.

Menurut salah satu sumber ternama, bahwa bandar Medan kini dihuni kurang lebih 2,8 juta jiwa dari semua suku yang ada.

Medan juga menjadi pintu masuk bagi para pelancong yang ingin bercuti atau melawat pelbagai tempat-tempat menarik seperti Tasik Toba, Pulau Samosir, Berastagi, Bukit Lawang dan Tanjung Balai.

 

Mengapa Memilih Melancong Ke Medan

 

Alasan mengapa Anda kena memilih Pakej Percutian Medan Indonesia adalah karena terdapat banyak lawatan popular dan menarik.

Alasan kedua adalah, Medan merupakan tempat SHOPPING murah yang sudah famous terutama bagi warga Malaysia.

Salah satu tempat Shopping murah di bandar Medan yang selalu ramai dikunjungi oleh pelancong adalah Pasar Ikan.

Pasar Ikan bukanlah sebuah pasar tempat menjual ikan, namun pasti ini adalah tempat untuk membeli pelbagai macam jenis kain dan juga tempat membeli telekung.

Harga kain yang dijual di Pasar Ikan juga sangat murah jika di bandingkan dengan bandar lain yang ada di Indonesia, oleh kerana itulah pelancong dari Malaysia suka datang ke Medan.

Pada artikel kali ini, syarikat Melancong Ke Medan, INDOLAND Travel akan menerangkan kepada tuan dan puan tempat lawatan apa sahaja yang popular di Medan.

Jom baca detilnya dibawah ini agar tuan dan puan semua tahu mana mana sahaja tempat yang akan dikunjungi sehingga cadangan bercuti ke Medan, Indonesia pun menjadi seronok.

# Bagikan informasi ini kepada teman atau kerabat Anda

Kontak Kami

Apabila ada yang ditanyakan, silahkan hubungi kami melalui kontak di bawah ini.