Beranda » Uncategorized » Bukit Holbung Percutian Medan

bukit holbung percutian medan, pakej medan, holbung hill, medan travel agencyBukit Holbung Percutian Medan – Pernah dengar akan indahnya tempat lawatan bukit Holbung? Ya, tempat ni memang lah seronok bagi sis yang suka menikmati keindahan alam semula jadi.

Bukit Holbung ialah tempat lawatan alam yang berada di Huta Holbung, Samosir Island. Bukit ini terkenal sebagai salah satu tempat lawatan terbaik untuk menikmati keindahan alam kampung Toba. Tak hanya itu, banyak pelancong yang memanfaatkan kawasan bukit cantik ini untuk berkemah.

Huta Holbung adalah sebuah desa yang berada di Samosir regency. Desa Holbung ini memiliki suasana yang cukup hening dan nyaman. Jumlah penduduk tempatan yang berdiam di bukit ini juga belum begitu banyak yakni sekitar 500 penduduk sahaj.

Banyak pelancong yang datang hanya ingin melepas penat dan lokasi yang paling banyak digemari ialah kawasan perbukitan hijau ini.

Kos Masuk Bukit Holbung Percutian Medan

Bagi anda yang ingin bermain pada kawasan ini, kos masuknya sangat berpatutan. Jika anda menggunakan layanan Agency percutian Indoland Travel Medan, kos masuk ke bukit Holbung ini dah termasuk dalam biaya percutian yang ditawarkan oleh pihak agency.

# Bagikan informasi ini kepada teman atau kerabat Anda

Belum ada komentar

Silahkan tulis komentar Anda

Email Anda tidak akan dipublikasikan. Kolom yang bertanda bintang (*) wajib diisi.

Komentar Anda* Nama Anda* Email Anda* Website Anda

Kontak Kami

Apabila ada yang ditanyakan, silahkan hubungi kami melalui kontak di bawah ini.